donderdag 16 april 2009

Gewichtig

Lieve mensen, 'succes story' begint zwaar te wegen.

Arno was vermoeider dan gister. Hij heeft in de stoel gezeten en is overgebracht naar de longafdeling. Dietiste langs, zaalarts, 1 luchtdrain eruit gehaald, verpleging, medicijnen aan de gang gezet, eten, maatschappelijk werkster, fysiotherapeut, pffff...
Anastecist kwam langs voor de pijnbestrijding. Het oppervlak is niet helemaal goed bestreden, dus ze wilde hem naar de recovery om opnieuw aan de ruggeprik te peuteren, Arno wilde liever rust, dus hij heeft nog wel wat pijn.

De neerslag van de zware ingreep begint ook te komen bij mij en bij Arno.
Hij kreeg aanvallen van verhoging, voelde zich heel ellendig, zweten, koud, warm, benauwd, iets in zijn luchtweg dat hij niet wegkreeg met kuchelen. Hij moet een apparaatje gebruiken waar balletjes omhoog gaan bij inademen EN DAN GAAN er gewoon twee balletjes al omhoog. Bijna de derde (en dit is de laatste) ook nog een stukje.

Hij had een pakje bijvoeding gegeten met 400 kcal en heeft suikerziekte, dus we waren aan het afwegen hoeveel hij moest prikken. Natuurlijk een hypo. Na het eten voelde hij zich ontzettend ziek en ookal durfden we het niet te zeggen... we dachten ohoh.... Maar alle waardes bleken goed te zijn, behalve de suikerspiegel die was te hoog. De bijvoeding was als een bom in zijn maag gevallen. Na de wc was het eindelijk wat beter, maar de flinke verhoging heeft wel anderhalf uur geduurd. In de tussentijd zie ik een giga mega hematoom opkomen bij zijn onderrug, of zat die er al en had ik het niet eerder gezien?? Moet ik het tegen Arno zeggen? Maar ik ben wel verontrust... Toch maar tegen de verpleging gezegd.

Onverwachts komt de chirurg langs, maar die vergiste zich, die moest bij een andere meneer van Heeringen zijn, hoe toevallig.
De verpleegster was zo alert om het hem te vragen, dus ze hebben ernaar gekeken. Het is gewoon een bloeduitstorting/hematoom en kan dagen later na de operatie opkomen, niets verontrustend. Gelukkig maar, blij om te weten. Maar wel een zorgelijke tijd hoor, het begint eigenlijk wel weer wat spannend te worden elke dag.

Maar toch nog steeds al met al: succes story.

4 opmerkingen:

  1. Hallo Regina,
    Er komt nu een best zware tijd aan,maar jullie komen er door. Arno is een vechter en jij ook.
    Blijf vertrouwen!!!
    groetjes Carla en Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vorige sprekers hebben volkomen gelijk.
    Julli zijn vechters!
    Victor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Google doet raar, nog een keertje dan:

    Lieve Regina,
    Zo goed om te horen dat er zoveel mensen bezig zijn met Arno's herstel, al zijn het er soms wat veel :-) We denken aan jullie allebei, houd de moed erin!
    Marlies

    BeantwoordenVerwijderen