woensdag 15 april 2009

Hallo allemaal

Zo na al jullie lieve reacties gelezen te hebben, kan ik nu thuis achter m'n laptopje jullie een berichtje schrijven. Arno gaat straks naar de longafdeling. Dat zegt dus dat hij het niet meer nodig is dat er intensive care voor hem is, geweldig he. Wat snel. Die arme man moest gister flink aan de bak. Hij was nog steeds erg sloom en uitgeput, maar toch moeten zijn longen nu al gaan werken. Dus hij moest diep uitademen en in- , kuchelen enz.. Eigenlijk moest hij ook al in de stoel zitten, maar hij had teveel pijn en te moe van alles. Hij heeft wel rechtop gezeten, want ze hebben een ruggeprik gezet. Via een slangetje kunnen ze hem constant pijnstiller geven en meer zo nodig, minder als het niet nodig is. Zo krijgt hij een andere pijnstiller ipv van morfine, ze hoopten dat hij minder duf zou worden. Maar niet hoor, hij was zo uitgeput, dat alleen slapen een beetje zou helpen. Dat zat er niet goed in. Hij had veel pijn aan zijn onderrug en steeds maar dorst. Corrie en ik hebben hem maar liefst uren en uren bijgestaan met water. Aan het eind van de dag kon hij het zelf wat meer.
Hij moet toch een lading medicijnen joh, en veel vernevelen.
De thoraxchirurg komt regelmatig even langs en Arno herkende hem en stelde al goede vragen. Hij lekt nog steeds, aan beide kanten, dat is toch wel weer gekomen maandag, maar nu is het helemaal geen probleem. Nou dat moet ook wel als hij daarmee naar de longafdeling gaat, dan hebben ze daar volledig vertrouwen in.
Zo ik ga een lekker eigen bakkie koffie van thuis drinken. Muisje een berg gras geven. En dan zoetjes aan naar Arno. Corrie was bij hem en hij heeft praatjes voor tien, dus ze zei dat ze omstreeks tien uur (we blijven bij een TIEN) naar hem toe zou gaan, als hij naar de longafdeling gaat.
Zijn saturatie is heel vaak 100!!!!! Het zijn hele goede longen, die moeten we koesteren.

Arno zijn zus Astrid heeft ook een weblog waar ze wat verslagen geeft, deze kun je ook nog volgen. Als je 'volger' bent krijg je helaas geen automatisch bericht.
Voor kaartjes.. ik weet nog niet alle informatie, maar hij ligt in het UMC, longafdeling B3 west.