maandag 13 april 2009

lieve mensen

Jullie zullen wel in spanning gewacht hebben in de tussentijd, maar hier komt dan toch een berichtje. Corrie is nu naar huis, probeert even een goede nacht te maken en lieve vriendin Ria komt een nachtje bij mij in de familiekamer slapen, zodat ik niet alleen ben.

Maar over Arno: vannacht heeft de Thoraxchirurg hem toch meegenomen naar de operatiekamer en hebben ze Arno weer open gemaakt. Het was best vervelend dat Corrie en ik net bij Arno waren toen we zagen dat hij zo snel lekte en zijn bloeddruk daalde, dan schrik je toch. Arno is zo'n 2,5 uur geopereerd en ze hebben wat bloedingen weten te dichten. Een hele spannende tijd. Om 8.15 uur ging Corrie bij Arno kijken en bracht verslag uit, dat het goed ging nu met Arno en dat ze hem in slaap houden tot het eind van de dag. Maar om 8.45 uur komt ze bij me en zegt dat ik mee moet komen, want hij is wakker aan het worden!!!! Wat kan het allemaal gek gaan.
De tijden weet ik niet meer zo goed, maar omstreeks het middaguur mocht hij van de beademing af..... hij ademde toen al een tijdje zelf. Het was een beetje een vervelend gezicht maar toch ademde hij vrij snel normaal zelfstandig.
De artsen zijn heel tevreden nu over hoe het met Arno gaat en het gaat best goed. Hij komt alleen niet zo heel erg snel meer bij, misschien maar goed ook. Maar ze waren gestopt met de morfine in de hoop dat het wel wat beter ging. We zijn heel veel bij Arno geweest vandaag, dus vandaar zo'n late aanvulling van de blogger. Vanavond kreeg hij toch wel pijn en hij heeft nu net morfine gekregen. Voor Corrie aanleiding om naar huis te gaan en voor mij aanleiding om even een blogje te schrijven. Nu maar hopen dat Arno lekker zal slapen, want ik denk dat hij uitgeput is omdat hij door de omstandigheden niet echt kon slapen. Ze zullen hem goed in de gaten houden en hopelijk gaan we allemaal een goede nacht door.
Dank voor alle reacties en SMS'jes. Ontzettend fijn. Elke keer als ik bij Arno vandaan kom ligt de telefoon klaar met fijne SMS'jes.
Ik ben erg blij wat van jullie te horen.

Arno zal zeker nog een paar nachtjes op de IC blijven, ook de drains zullen waarschijnlijk nog een paar dagen erin moeten blijven, hangt van het herstel af.

Het gaat best goed hoor jongens, met het proces! Super he
Hopelijk zet zich dit zo voort

Lieve groetjes,
Regina

och

Het gaat niet zo heel goed. Hij lekt teveel bloed uit zijn wonden. De thoraxchirurg gaat bekijken wat er gedaan moet worden. Arno krijgt veel bloedtransfusies.