dinsdag 26 mei 2009

Pluspunten


Winkelen, happie gegeten, aardappelen geschild, afwasmachine leeggeruimd, bezoek gehad, gesport, naar mijn zus gelopen, naar de apotheek geweest, mijn eigen eten gemaakt, rondje gewandeld, kruidvat geweest, fysio, zowaar weer eens gelachen, cavia geaaid, door onze eigen tuin gelopen, moederdag gevierd, vakantieplannen met Regina gemaakt, gras gemaaid, koffie gezet.

Misschien lijkt het niet veel maar voor iemand die 6 maanden voor de transplantatie alleen maar op de bank heeft gezeten en heeft gehoest, is het een klein (of misschien wel een groot) wondertje.

Gr Arno

ronde 3 bloedprikken slechts 40 wachtenden voor mij

Op maandag is het vaste prik, een rondje Umc.

Bloedprikken blijft een probleem. Vele wachtenden voor je en geen flauw idee hoe lang het duurt want de bloedprikkers hebben af en toe ook pauze ondanks dat de wachtkamer vol zit. Ik zie elke keer wel een mondkapje (lees medelonggetransplanteerde) :) zitten. Het duurde deze keer ruim 40 min voordat ik aan de beurt was. Ik ben wel gewoon naar een andere afspraak gegaan en toen ik terug kwam was ik vrij snel aan de beurt. Gemeen maar het werkt.
Maar even een tip voor de andere longtransplantatie patienten. Na wat aanvraag blijkt dus de bloedprikkers naar je toe te kunnen komen tijdens de afspraak met de arts. Dat scheelt het lange wachten en ook de onzekerheid over hoe lang het nog duurt.
Verder ging de rest van de afspraken wel gesmeerd. Al heb ik wel een verhoogde bloeddruk maar ja daar bestaat ook weer een pilletje voor. Misschien heeft die verhoogde bloeddruk wel iets te maken met de hoeveelheid zout die ik overal opgooi om het eten wat smakelijker te maken. Ik heb namelijk weinig smaak en een kipsate smaakt nog steeds hetzelfde als vissticks.
Ohja ik ben bijna 5 kilo aangekomen in nog geen 3 weken tijd. En dat terwijl het niet smaakt en zoveel eet ik toch ook niet . Maarja de vetmeting was goed. Minder vet en meer spiermassa. En er mag nog wel wat kilo's bij. Over een maand weeg ik 70 kilo althans dat wil ik!

De rugpijn is afgenomen. Dat is een hele opluchting want het verknalde mijn humeur. Ik heb er wel een nieuwe blessure bij. Mn onderbenen kunnen de snelheid van mijn herstel niet aan.

Het is toch wel apart. Ik lees het stukje terug en ik zie het woord longen helemaal niet staan. En ik weet wel waarom. Mn longen zijn niet het probleem meer. Af en toe een hoestje en soms verslik ik mij maar verder niks. Raar hoor!

Gr Arno

ps volgende week maandag heb ik lekker vrij!