zondag 19 april 2009

elke dag een stapje

Vandaag begon de dag met niet zulk leuk bericht. De dokter kwam langs met de mededeling dat er wat onrust in zijn longen was, dit wees op acute afstoting. Ookal is het niet zeker, ze zijn direkt begonnen met het te behandelen. 3 dagen 1000 mg prednison. Daar was Arno van slag van, maar dat werd beter in de loop van de dag. Het is gewoon allemaal wat. Ik kan ook wel mooi weer spelen, ookal weet ik (en hij) dat het heel goed te behandelen is, je wordt er effe onzeker van. Er zijn twee drains uitgehaald. 1 Hechting was in het vlees dat moest eruit gesneden worden, dat is effe pijnlijk. Vochtafvoer gaat niet zo goed, hij weegt nu 78 kg. Maar de prednison schijnt daar mee te helpen. In de loop van de dag ging het ook beter, dus ik denk dat het vanaf nu steeds beter gaat.
Hij vroeg erg veel naar hoe het allemaal gegaan was, zijn moeder heeft een stukje van haar verslag voorgelezen. Hij is aardig wat kwijt van de ic. Weet nog wel dat hij ontzettende dorst had en dat hij steeds slokjes kreeg, maar van wie weet hij niet meer.
Vanmiddag was hij heel moe, maar in de loop van de avond begonnen we steeds meer te praten en plannen te maken en gein te maken naar elkaar. Arno is nu wel even bang voor chronische afstoting, maar ja er blijft gewoon altijd een stukje onzekerheid, dat is bij ieder mensenleven.
Morgen komt de maatschappelijk werkster en die kan hem misschien helpen om aan het idee te wennen, want hij is er niet van overtuigd dat hij in staat is om met deze 'gezondheid' te kunnen leven.
De kleine infectie is volgens mij al weg. Ik heb hem vandaag voor het eerst niet horen hoesten en niet horen kuchelen, kan snel herstellen he bij gezonde longen. Ze behandelen hem nog even door. Hij hoest ook minder bloed (als hij er wat uit krijgt), dat is voor hem wel fijn om te zien.

Ik las net een reactie van Twan op Astrid haar blog, deze wil ik Arno graag voorlezen morgen, dat zal hem bemoedigen. Wat ontzettend raar dat er nog 3 andere getransplanteerden daar liggen, allemaal in hetzelfde 'schuitje'. Hopelijk gaat het met alle 5 (1 is naar huis) hartstikke goed.


Sta op mijn allerliefste en kom.


Jij bent voor mij de mooiste. Kom ga met mij mee.


Kijk! De winter is voorbij, voorbij zijn de regens, weggegaan.


De bloemen ontluiken op de velden, nu breekt de zangtijd aan.


Overal hoor je de tortelduiven kirren.


De vijgenboom is al vol vruchten, de wijnstok rankt en geurt.


Sta op mijn allerliefste. Je bent zo mooi, kom met me mee.




Hooglied 2: 10-13