zaterdag 18 april 2009

Berichtjes

Het eerste wat hij vroeg toen ik binnenkwam: 'Nog meer kaartjes?" De kaartjes zijn gister begonnen met binnenkomen en hij vindt het ontzettend leuk om kaartjes te krijgen. (Leuke kaart Dirk en Inge met de kids)
Dit is het adres:

UMC Utrecht
longafdeling B 3 West kamer 26
tav Arno van Heeringen
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Dus als jullie wat willen... ga je gang .. hartstikke leuk.


Het gaat wat beter met Arno. Meer geslapen met de morfinepomp. Overdag ook veel geslapen, maar het was ook meer echt slapen en minder 'wegvallen'. Hij hoest wat beter en daar komt nog steeds bloed bij. Daar is hij niet erg verontrust om, het was ons al verteld dat dit kon en de samenstelling is toch anders.
Hij weegt 75 kg. Houdt maar liefst 12 kg vocht vast. Dikke armen en benen, maar dat neemt ook wel af.
De kweek liet zien dat hij een andere antibiotica moest nemen en daar schrok hij wel van. Best van slag daardoor. Hij was zo wijs om te vragen, 'is dit een complicatie, of een klein probleem". Het is een klein probleem. Niets dan goed nieuws steeds, dat is zo raar voor ons. Sinds 3 jaar hebben we eigenlijk alleen maar 'slecht nieuws' gesprekken gehad, ze konden niets meer voor hem doen. Nu hoort hij elke keer weer, 'het komt wel goed' of 'het is in orde'. Daar moet hij weer vertrouwen in krijgen. Hij neemt nog steeds zuurstof, de verpleging noemt het 'het psychische litertje'. Catheter is eruit, nu moet hij binnen 8 uur zelf plassen.
Morgen de luchtdrain eruit, mocht vandaag al, maar hij was te moe.
De vochtdrains lekken nog, de rechter nog aardig wat, dus dat zal nog wel effe duren. Niet verontrustend.
Zijn temperatuur was vandaag ongeveer 37,5. Moet niet hoger worden, is goed zo.
Hij begint benieuwd te raken naar hoe het allemaal gegaan is. Zijn moeder heeft wat verslagen geschreven en dat mag hij lezen als de tijd daarvoor is, dat wil hij wel.
En ik ben al thuis, omdat hij van tijd tot tijd lekker lag te slapen, met af en toe een lekkere shot.
Nou ik neem nog wat chippies en een spa groen. Proost jongens.

1 opmerking: